Tjänster

 

 

Trädfällning. Markfällning är den snabbaste metoden att fälla ett träd och används i första hand när det finns utrymme att fälla trädet helt från marken. Många gånger är det trångt och ont om plats och då fäller vi trädet med så kallad sektionsfällning vilket innebär att vi klättrar upp och tar ner trädet bit för bit. Om vi behöver använder vi rep och riggningsutrustning för att fira ner grenar som exempelvis hänger över hus eller annat som inte får komma till skada. Trädfällning med vinsch kan också vara ett alternativ och används när ett träd kan fällas helt men exempelvis lutar åt fel håll. Dragkraften i vinschen hjälper trädet att falla över åt rätt håll. En bedömning av förutsättningarna görs på plats och säkerställer att rätt metod används för att fällningen ska bli så säker och effektiv som möjligt. Vi åtar oss allt ifrån enkla till mycket komplicerade och svårfällda träd

 

Beskärning. Har ni grenar som skymmer solpaneler eller har träden blivit för stora och behöver glesas ut, då hjälper vi till med det. Vi erbjuder även häckklippning och beskärning av fruktträd.

 

Stubbfräsning. Ibland kan det vara besvärande att få en stubbe kvar när trädet är fällt då fräser vi ner den till under marknivå och sedan går det bra att lägga på jord och så gräs och trädet är ett minne blott! Vi fräser små och medelstora stubbar själva och de största har vi samarbetspartner till.

 

Bortforsling. Vid trädfällning blir det ofta mycket ris och stockar. Ett bra sätt att ta hand om det är att återvinna det till ved som värmer gott i brasan. Vi hjälper till att såga upp det till lämpliga längder. Ett annat sätt kan vara att flisa upp det med flismaskin och fliset kan sedan användas i trädgården eller säljas som bränsle. Vill man bli av med rubbet så kan vi hjälpa till att ordna transport. Är det trångt och svårt att komma in kan vi köra ut det till en uppläggningsplats med fyrhjuling och griplastarvagn.

 

Trädgård. Vi erbjuder även andra trädgårdstjänster, så som klippning, röjning, vedhuggning eller annat som kan vara svårt att hinna med själv.

 

 

 

 

Om du har andra önskemål tveka inte att kontakta oss!